follow+dashboard

Hello-hello welcome to my blog. Enjoy Reading :)

Thursday, 31 December 2009

Chaow 2009.. Wassupp 2010! :D

Lagi beberapa jam kita akan menyambut tahun baru 2010! sedih rasanya untuk meninggalkan 2009.. apakan daya.. masa tak boleh diputarkan balik. banyak kenangan pahit manis pada tahun 2009.. sadis,sadis,sadis,, :'(
pastu, time 2010 nanti, aku ini SPM candidate! alamak! mamposhh!
wish me luck okayhh..
SPM adalah penentu segala-galanya.. :D
aku wish jugak orang yang sama nasib ngan aku..
good luck untuk sape2 yang spm nexT year!
especially untuk kawan2 ku yang tercinta!
waa~! harap2 nex year aku akan dapat menghadapi dugaan yang diberikan oleh-NYA.
Amin2..
cepat jew mase berlalu kan2??
tak sangke.. dah bulan 12..
pastu, beberapa jam lagi dah nak new year 2010!
gosshh! :o
so, nak wish kat blogger2 semua especially yang follow blog aku! korang memang comel! muahh! hahahaa!
Happy New Year 2010!

Sunday, 27 December 2009

Tolong Aku! Aku Buntu!!!

hye sekalian makhluk didunia! tolong aku weii.. nape orang tak dapat nak koment aku nyer blog?? kenape?? ohh tidakkk! aku tak tau camne nak buat lagi. so, kepade kalian2 yang baik hati, suci dan murni tuh.. boleh tolong aku takk?? boleh2?? kalau korang tau camne cara2 membetolkan keadaan aku ni.. tolong beritahu kat ruang chat! kebaikan anda amat d'alu-alukan,..! :)

Monday, 21 December 2009

KL.. Here I Come! (happy new year)

Hey, all. This day I will depart to Kuala Lumpur. but somehow, I do not know why I feel very boring. I should be happy now. My family will be leaving from our house at ten o'clock this morning. wahh .. I do not feel anything .. most likely I am sleepy.
hehe ..
go to kl for a half weeks. Greet the new year even in kl also. happy new year all! hope you all happy families as well as beloved. wahh!
emm .. a long time in kl. can not be online! waaa .. Farmville stay safe. I'll leave you to go a fairly long time. wahh .. addicted to playing games in facebook.

okaylah, meet again with you all later in 2010! hope you always happy with family, siblings, lover, or servants.
hahaha ..

many bitter and sweet memories that I pass in 2009. all will be memories that can not be overlooked. the new year will arrive .. we all have motivated new better than before. this new year I was motivated is to work hard! because in 2010, I was spm candidate! afraid to face the SPM!
okay, that's all from me. happy new year 2010!


p/s: sorie word tunggang langgang. ngantok time ni. English broken sangat2..

Friday, 11 December 2009

mula menyukai komik. :)

OTS(oh tuhan saya!) aku mula membaca komik!
sebenarnya, dah lama bce komik.

First komik yang aku minat baca is doreamon!

hahaha! klaka kan? korang mesti penah bce jugak komik doreamon??

kan,kan, kan?? ngaku jela.. ish3.

pastu, dah lame aku tinggalkan dunia komik tuh.

tetibe, time cuti nih, aku xde wat pa per..


nk bce buku teks menambahkan strees jew.

so, aku pinjam lah buku adik aku.

aku memang dah borinkk gler tahap gaban time tu!

nak tengok Tv citer smue x menarik,
borinkk,

xde paedahnye.

wahh,bce komik pun xde paedah nyew.

so wht? skatie akula..

hahahaa!(evil laugh)

Tajuk komik tu 2dudes!

yelah2, aku taw yang komik nih dah lme d'terbitkan.
aku memang ketinggalan.
buku 2 dudes ni d'terbitkan pd 2004 kalau x silap aku.
bulan aku mmg x ingat. hee..
buku ni ade 2 jew.
komik ni mmg best!
kepada sesiapa yang blom lagi mendapatkan buku ni.
dapatkan skunk!
sokong komik tempatan!
buku ni ade dlm 2versi.
bhasa melayu or bhasa omputeh.



sipnosis buku pertama:
Cerita ini berkisar tentang persahabatan dua remaja iaitu Jerry dan Slay yang menghabiskan masa muda mereka di kalangan para samseng. Hidup liar hanyalah satu-satunya cara bagi mereka meneruskan hayat. Begitupun, pada hakikatnya, mereka bukanlah keluar untuk mencari masalah namun sebaliknya mengejar sebuah tempat yang bisa menerima mereka.


sipnosis buku ke-2
(For life)

Jerry dan Slay meneruskan lagi pengembaraan bagi memperjuangkan hidup mereka yang tidak diketahui takdirnya. Walau bagaimanapun, kini, mereka berdua mula melibatkan diri secara serius dalam kumpulan jalanan bernama Street Monkey yang berpegang kepada satu kepercayaan: Perjuangkan graffiti, lupakan hukum graviti, dan pastikan undang-undang ditolak tepi. Keadaan menjadi kian kusut apabila ketua kumpulan itu menjalinkan hubungan dengan seorang gadis buta; anak kepada pegawai polis yang diberi tanggungjawab untuk menghapuskan Street Monkey.



Harus korang bace komik ni :)


Next komik is K.o king.
buku ni pun dah lama d'terbitkan.
just aku yang lambat bace.
hee~ :D


sipnosis buku pertama:

Api merupakan seorang samseng remaja yang cukup terkenal dengan dayanya untuk menjatuhkan seteru dengan mudah. Maka dengan itu, melalui usaha Cik June, Api kini ditempat di Kolej Anderson secara percuma untuk memerangi budaya gengsterisme yang cukup berleluasa pada kalangan pelajar di kolej tersebut. Dengan menggunakan cara yang agak keras namun berkesan, Api secara tidak langsung berjaya mencipta muafakat di antara pelajar dan para guru sendiri.


sipnosis buku ke-2

Meskipun Api sedikit sebanyak telah mengurangkan budaya gengsterisme di kolejnya namun dalam diam, suatu sindiket lain mula memperluaskan bayang mereka ke dalam diri para pelajar. Dengan merapatkan lagi jurang hubungan dengan Cik June, Stanley dan Kay sekali lagi; Api kini terpaksa melakukan yang terbaik bagi menyelamatkan kolej tersebut meskipun terpaksa membahayakan nyawa sendiri.


komik yang seterusnya:

sipnosis-under age!

AX, Tim dan Jimi merupakan pelajar sekolah rendah yang amat berbeza. Mereka sering berbalah namun mereka juga sering bersama. Kenakalan mengundang kemarahan, namun permusuhan mengikat persahabatan. Yang pasti, kanak-kanak tidak sesuci yang disangka namun zaman kecil mungkin lebih indah dari yang diperkata...

skunk ni aku tengah mencari lagi komik karya ZINT yang telah membuat

kelima2 komik diatas.

wahh, memang bestla dier punyer komik!

Untuk anda,anda,anda n anda yang berada d'luar sana.

belilah komik tempatan.

specially komik karya ZINT!

wah, jadi kipas susah mati ZINT lah aku lepas nih.

hak2! xD

Thursday, 10 December 2009

"...semasa cuti..."







...biLa Aku bOSaN...






...kEgiLaAN sEpaNjaNg zAmAN...







...di mAsA kELapANgAN...







...mEmbUat tARiaN sAdiS...








...kuAk LENtaNg di hUjUNg miNggU...







...tEraSa diRikU ENsEm 24 jAm...







...kadaNg2 kuAt NaNgiS...







...wEh kENgkAwAN!!! aKU NaK giTaR!!!...






...kuAt mAjUk tAu!!!...







...sUkA mELaNcONg...








...HAkh










Twilight: New Moon-Damn! bored..

Hari Rabu yang lalu.
Aku ngan family aku gi tengok wayang.
mula2 cadang nak tengok
Ninja assassin. Tapi niat tersebut d'batalkan apabila citer tu dah start dah.
kiteorg lambat 20minit.
Jadi rugilah kalau nak tengok.. kan,kan,kan??
Apabila Niat dah d'batalkan, mak aku pun cadang better tengok twilight-new moon.
because kiteorg dah tengok dah twilight yg first2 tuh kt Star movie(kantoi!)
Jadi,cadangan mak aku tu pun smua sokong.
yelahkan,twilight yg first cam best jew.
Manelah tau yang no2 ni lebih best!
mase tu jam bru jew kol 3.12pm,
twilight stat kol 4.00pm.
Time tu, Aku mmg x saba2 nk nengok!
yelahkan, byk komen org mengatakan citer tu best!
wahh! mmg x-citedlah aku mse tu!
So,mse yang ade tu we ols ronda2 kt spring tu.
window shopping jap!
masa berlalu ngan pantas skali.
jam menunjokan kol 4.
we ols msok dlm hall tu.

Yes, aku akui bahawa MBO di The Spring memang Cantek!
seperti yang digembar gemburkan!
Akan tetapi..
banyak kelemahannya.
Kecantekkan tempat tu hanya luaran sahaja!
wahh.. gitu.
Ada 3 keburukkan yang aku jumpe!
antaranya ialah:
-Numbor tempat duduk susah nak cari!(omg!)
-Apabila org lalu jew kt sebelah kiteorg,
kerusi kiteorg bergoyang menyebabkan aku susah nk concentrate!(ish3!)
-kualiti citer tak bgs!
citer tu mcm ade rosak2..
camtulaa.. mmg HAMPEH!!(errgghh)
okayhh.. bkan tu yang aku nak citer kat korang.
berbalik kepada citer twilight td.
aha! citer tu memang borinkk nk mampusss!
Eee,dahlah xction x banyak..
lebih kpd sedeh..
xske laa. jalan citer pun slow!
antara babak2 yg aku sangkakan best..
antara nyew ialah:
time ni! hah! time laki si alice ni nak attack si bella tu..
nak hisap bella punye darah.
tu jew rupe2 nyew!
aku ingat kan byk lagi xction pastu.
manelah taw yang laki si alice tu jd jahat.
pastu,bersekomplot ngan victoria kew!
hampehh!
xction tersebut habis apabile abg ipar si edward tu bawak larik laki si alice tu.
ish3.. tu jew???

then, scene no2 yg aku xpect best is ni:time ni vampire negro tu nak bunuh bella.
tapi x dpt apabila dihalang oleh jacob n the geng(srigala jadian)
pastu berlaku lah aksi kejar mengejar.
ingatkan byk lagi aksi.
manelah taw yg vampire negro tu terlalu kuat kew,
then x dpt dikalahkan kew.
one of mamber jacob tu mati kew.
setelah bertarong x sampai 2saat.
bella pun lari.
tadaa! itu jew lah aksi nyew!
omg! borinkkkk!
dan scene yang plg best time dieorg lawan mse kt dlm nie:time ni okay2 laa..
ade gadoh2.
banyak lawan2 camtu.
so,kepada org2 yang belom tengok citer ni(rse2 smua dh)
baik jangan gi tengok.
wasting time jew.
but,aku nk gi tengok gak twilight-eclipse
dengar2 citer twilight yg ke-3 ni more 2 action!.
wahh! x sabar lorhh!
just wait n see laa!

Happy b'day buat papa ku! :D


Selamat Hari Jadi Buat papa ku ^-^
ulang tahun kelahiran yang ke-40

semoga panjang umur dan murah rezeki

Amin.. :)

Wednesday, 2 December 2009

Bila Keperasanan Melanda!

My Lover <3
Sian..

Inilah Budak Yang Dikatakan Kurang Kaseh Sayang!

haha!

Ahh.. kalau Betol2 Dapat Awek camnie..

w0Hh! Sumpah! x Cari Yang Lain.

HaHa!


Errmm,
Tp sayangkan.
Tak lame lagi die nih akan kahwin.
kesian kat aku.
Ape kaitan dier ngan aku?
(perasaan!)
hahaa!(ketawa kecewa)


smile... ^^

Tuesday, 24 November 2009

Balik Ke Kampung Ku.. Sri Aman.. :)

waaaa! b0rinkkk! huhuhu. ape nak buat kan3?? kalau dat0k nenek dh rindukan kte0rg.. hee~
hurmmm..
by the way..
Selamat Hari Raya Haji Buat Korang Yang C0mel2 Diluar Sana
(c0mel? uwekk.. hee~ kidding ^^)
Teruskan membaca Bl0g Yang Tak Seberapa nih.. :)

Saturday, 21 November 2009

Party Pengawas: Majlis perpisahan pengawas sesi 2008/2009

Pada 4 n0vember yang lalu.. kami mengadakan parti perpisahan bagi pengawas sesi 2008/2009. Majlis perpisahan tersebut diadakan dikantin sekolah.hurmm.. rindu l0rh dengan senior2 yang akan melangkah ke universiti nanti.s0bs2.. pengawas disekolah kami terdiri daripada pelajar tingkatan 5 dan 6 atas.
Emm.. i will miss all 0f u..
a m0ment that we share t0gether-gether~
haahahhaa! ^^
h0pe all of u sucess in everything y0u d0!
gud luck 4 spm n stpm!
All thE best! (^-^)
Bef0re party!
masak-memasak
chef palsu!(amik gmbar jew)

wajah chef yang sebenar! (kak atirah)

tadaa! inilah hasilnya

tempat kejadian! ^^
tandatangan sebagai kenangan

pencuci mulut

tetamu yg hadir mengambil makanan dgn buasnya!
(kidding xD)

para senior sdg menjamu selera
(yang tua didahulukan)

sempat berp0sing! ish3.. pa nk jd? :D
(0whh..mulut ku dipenohi 0leh buah2an)

0ur senior(kak cat,mus,kak lydia)^^

cikgu menjamu selera didalam kantin sklh
(4 teachers only.limited addition)
Sebelum balik(snap2!)
watever! =P

perbuatan maksiat menyebabkan 2 org kwn ku mengandong~
(lelaki pun mengandung jugak) alaammakk!

p0sing b4 g0 back h0me xD

p0se gila2! ^^

0ur last pose!
in memory :)
pengawas sesi 2008/2009
(will miss them)
:'(