follow+dashboard

Hello-hello welcome to my blog. Enjoy Reading :)

Sunday, 30 August 2009

Merdeka! Merdeka! Merdeka!!!



Hari ini genaplah 52 tahun Negara kita iaitu Malaysia Merdeka!
saya ingin mengucapkan selamat hari kebangsaan/kemerdekaan kepada semua rakyat Malaysia yang berbilang kaum,agama,dan bangsa.
kita sebagai rakyat malaysia seharusnya bersyukur dilahirkan di negara yang aman iaitu Malaysia!
113

Negeri sarawak iaitu Sarawak bumi kenyalang merupakan tempat aku dilahirkan dan dibesarkan.

101

walaupun sarawak baru sahaja 45 tahun merdeka iaitu pada tahun 1963. tetapi,sarawak kini bernaung dibawah Malaysia. Jadi kegembiraan ini patut dikongsi bersama.

100

Walaupun Malaysia kini menyambut Kemerdekaan yang ke-52. tetapi masih ada lagi kekacauan yang berlaku di Malaysia seperti:

062

1)Mat rempit yang sering melakukan kekacuan dijalan raya(merempit sana sini)

2)ketidakpuasan Rakyat(mengadakan perhimpunan haram)

3)Pendatang asing tanpa izin semakin ramai

4)Masalah disiplin Remaja(terjebak dengan dadah,pil, dan sebagainya)


Cukuplan empat sahaja yang disenaraikan. sebenarnya, banyak lagi..

herrmm, harap2.. setelah 52 tahun Malaysia merdeka, masalah-masalah tersebut dapat diatasi bagi mengekalkan keamanan negara kita iaitu Malaysia. selain itu, untuk mengekalkan ikatan keamanan Malaysia, sokongilah kempen

SATU MALAYSIA


058

JADI, KEPADA SEMUA RAKYAT MALAYSIA YANG BERBILANG KAUM, SELAMAT

MENYAMBUT HARI KEBANGSAAN!



MERDEKA! MERDEKA! MERDEKA!


042


Wednesday, 26 August 2009

wow!! what a great movie!

G.I JOE

Kelmarin gi tengok wayangHi5 Emoticon. tengok citer yang dah basi tu.. G.I JOE: THE RISE OF COBRA. hee~ Citer start kol 9.15pm. tetapi, kiteorg dtg pukol 9.30pm.. emm, cantik sangatlah tu.. Hi5 Emoticon

kesimpulan setalah melihat sendiri citer nih, Errmm, bestla jugak! cumeR.. jalan citer tu terlalu laju.. paper pun.. citer ni bestlah~!! chayok2!!Hi5 Emoticon


Friday, 21 August 2009

Happy fasting month Ramadan Al-mubarak~

Pejam celik,pejam celik.. bulan Ramadhan datang menjelma.. bulan suci bagi orang islam bermula.. semoga kita dapat menahan nafsu dibulan ramadhan ini..

Ramadhan Al-Mubarak


larangan dibulan Ramadhan

syaitan dibelenggu dibulan Ramadhan

Niat puasa sebulan

happy fasting to all muslim!

happy belated b'day to my classmate khairil,khaliq, and cekiey..

berakhirnya azab..

Akhirnya.. berakhirlah sudah azab derita yang ditangung selama ini!Hi5 Emoticon dapat juga ku kecapi nikmatnya selepas berakhirnya exam!Hi5 Emoticon yea! enjoy babeh!
*but, wait.. spm lom gik.. dh loba ko ya!
hahahaha~
paper yang last hari ni psv.. huh~! susah bangat sih maw lukisnya!
haiya~!
juz keep smiling~!
^-^
After exam, rehat.. pastu ada perjumpaan rakan muda disebelah koperasi.
berkumpul mengikut kumpulan yang ditetapkan oleh cikgu..
aktiviti rakan muda selama 1 jam tersebut ialah mengutip sampah~
malunyerRr~Hi5 Emoticon
khidmat masyarakat katakan..
kumpulan aku kumpulan number4..
terdiri daripada tingkatan 2,4, dan 6 rendah..
tingkatan 2, 2 orang,
tingkatan 4, 4 orang,
manakala 6 rendah seorang sahaja..*don't worry, ur not alone!
emm, aktiviti menggutip sampah memang memenatkan!Hi5 Emoticon
pastu, kami diarahkan utk mengambil bag didalam kelas..
emm, kelihatan beberapa kawan2 di kelas aku sedang membersihkan kelas..
maklumlah esok dh cuti..
hahahaa~

sempat mengucapkan "happy holiday n selamat berpuasa"! dengan guru2 dan rakan2 ku yang kemaik seperti biasa! *kidding!
cikgu pun berucap.. "terima kasih,, blablabla.. boleh bersurai!"
hehehe~ *skip panjang sangat a.k.a panjang gilak..
wahahhaa~!
Hi5 Emoticon
so, to u guys! happY holiday!! yea!! heee~
Hi5 Emoticon

Saturday, 15 August 2009

"pergi tak kembali" Al-fatihah~

kumpulan rabbani

terkejut! apabila mendegar khabar berita drpd ibu ku. ustaz Asri iaitu vokalis kumpulan nasyid rabbani meninggal dunia akibat serangan jantung.

Vokalis kumpulan nasyid Rabbani, Ustaz Mohd Asri Ibrahim, 40, disahkan meninggal dunia kurang sejam yang lalu akibat serangan jantung di Hospital Pantai, Bangsar.Dimaklumkan, arwah meninggal dunia selepas jatuh pengsan semasa memberikan ucapan dalam sidang media program 'Syahadah' di Angkasapuri, Radio Televisyen Malaysia (RTM) kira-kira pukul 10.30 pagi tadi.

Rabbani pernah popular dengan lagu "Pergi Tak Kembali"

Asri dilahirkan pada 3 Ogos 1969 di Klang, Selangor.

Arwah meninggalkan seorang balu, Halizah Shahzan, 39, dan enam orang anak.

Asri menyertai kumpulan nasyid terkenal itu sejak ia ditubuhkan secara rasmi pada 1 Mac 1997 dengan dianggotai oleh sembilan orang termasuknya.

Dalam tempoh lebih 12 tahun berada dalam industri ini, Rabbani telah menghasilkan 19 buah album seperti 'ARAH Dari Mana… Ke Mana…' (1997), 'Pergi Tak Kembali' (1999), 'Intifada' (2000), 'Yalla Beena' (2004) dan yang terbaru, 'Nostalgia Nada Murni'.

Bermula dengan berkonsepkan nasyid klasik, melalui irama-irama yang dipetik dari Timur Tengah, Afrika dan Andalusia, kemudian diadun dan diolah mengikut citarasa yang sesuai dengan era yang terkini.

AlFatihah tuk Arwah Ustaz Asri. Semoga rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan bersama orang² yang beriman.

Monday, 10 August 2009

Exam is juz around the corner~

waaa.. exam yg memborinkkan is comming soon! owhh no! huhuhu~ hope thiz exam is moRe easy than thiz before.. hee~ terpaksa belajar rajin2.. pastu, kene buktikan dgn parents yang aku boleh buat~! go muiez go!

study2.. bgs budak nieh.. study.. x mcm aq.. hee~

wish me luck keyhh!

hee~

Monday, 3 August 2009

Al-fatihah


1958-2009