follow+dashboard

Hello-hello welcome to my blog. Enjoy Reading :)

Sunday, 25 April 2010

Bayi Bermata Biru-

Samekom smua! :)
hello..
Apa khabar!
how Are u?
*Eh? pe yg aku merepek nih..
=.="

oke,lihat,tengok dan bace tajuk entry di atas.
hurrm,crita yg dh tersebar luas didalam akhbar2.
bayi melayu yg lahir pd mulanya bermata hitam,then,suddenly..
bertukar menjadi KEBIRUAN!
wahh..
sedangkan keluarga bayi ni xde kacukan or dlm bhasa omputehnya xde mix blood pun dgn org barat.
MIRACLE right?

wahahahahahaha~
EM Onion Head evil laughter
*syok sendiri..

bapa Aizat Aiman iaitu Mohd. Rizal Mohamad 34 tahun dikatakan
mempunyai sedikit kebiruan pada mata kanannya.
wow!

Tetapi,bapa Aizat dinasihatkan supaya
mendapatkan pemeriksaan dan nasihat pakar genetik bagi memastikan tiada masalah kesihatan yang tersembunyi.

yup,kemungkinan Aizat Aiman mengalami perubahan genetik.
EM Onion Head giving a council
*wahh,mcm profesor lak aku ni.. huhua..
*tak salah kalau aku nk berangan..tol x?

Pensyarah Perubatan di Jabatan Fisiologi, Pusat Perubatan Universiti Kebangsaan Malaysia (PPUKM), Profesor Dr. Ruszymah Idrus berkata:

"Terdapat sesetengah gen (asas kod genetik) yang mengambil masa untuk matang dan diaktifkan. Dalam kes ini, mungkin kematangan gen warna iris mata menyebabkan perubahan warna daripada hitam kepada biru."

ohh,mcm tu..
thnx profesoorr!
huahua.
*back to topic..

kejadian plik jugak dikaitkn dgn perubahan mata Aizat Aiman iaitu,
semasa Aizat mseh lagi dlm kandungan..
ibu Aizat, Noraini Ahmad, 31,
suka bermainan dan membersihkan mata kuching peliharaan yg bermata biru.
*Ada logik ka??

humm, yg penting, mata budak ni mmg cantek dan bersinar.
EM Onion Head sad eyes
jeles jugak aku nengok.
huahua~

3 comments:

A.I.Z.A.T said...

salam dik..ko sht ke?hehe..

ala ni la dinamakan kuasa tuhan, even budak tu xde ketrunan omputih, tp dia dpt mata camtu..

hehe..xpe, kalo nk mata kaler camtu, gi beli contact lens;p

ko paham! said...

wasalam~
sihat sangat2.. lme x dgr kaba?
haha,yea, tolong belikan contact lens bole? wahaha~

Wan Izzah said...

waardenberg syndrome?