follow+dashboard

Hello-hello welcome to my blog. Enjoy Reading :)

Friday, 2 July 2010

Penantian yang MENAKUTKAN.

Kelmarin kami tak belajar.
Sebab..
Kelmarin merupakan hari permuafakatan.
Semua ibu dan bapa datang ke sekolah.
*wah! skemanya.. -_-'

yups, kelmarin berakhir sudah penantian aku.
Azab pertama dah settle.
Alhamdulillah.
*Spm lagi Derr..

yesterday. kitaorg tak belajar tau.
tak tahu lah nape.
Aku lak berdebar-debar.
sebab Ayah aku yang akan amik result aku nanti.
kalau mak aku yang amik. Aku tak kisah sangat.
sebab aku ngan mak aku ngam.
Ayah aku ni susah skit.

Parents diminta datang pukul 9.30 cmtu.
tapi, before pukul 9.30am dah banyak dah parents yang datang.
Aku tengok muke pelajar, semue cuak time tu.
sian.
*Sama2lah kita cuak ya?

Smile! Me with ajah. (dalam hati tuhan saja yang tahu)

Izat, Ajah and me :)

Sidang soal menyoal. aku jadi paparazie kejap..


Then, aku tengok dah banyak parents yang datang.
Aku masej la Ayah aku ni.
Suruh dia datang cepat skit.
ini antara masej aku ngan Ayah aku.

Aku: Datang ke tak?
Ayah: Ada meeting. kejap lagi Ayah gi sana.
Aku: cepat skit. pukul 11.30am ckg dah masuk pejabat.
Ayah: on the way nak turun ni. sempat lagi tak?
Aku: sempat2. bawak kete laju2. hee~
Ayah: tak dapat laju. jalan jam.
Aku: oh. kalau tak pegi pun takpe. hehe~

beberapa minit kemudian.
Ayah: Ayah dah sampai!
*omg! neves der..

Maka berlaku lah proses Ayah menyoal cikgu tentang perangai aku kat skolah.
Blalalalalala..
Result aku 'GEMPAK'
Muka Ayah aku berubah.
Aku mula takut.
Pastu, kene ceramah ya tuan2 dan puan.
Macam biase. Lumrah hidup seorang pelajar.

Ayah aku ajak aku balik same ngan dia.
awal2 lagi aku dah menolak!
haha.
Dalam kereta nanti terok dia kerjakan aku.



p/s: Masa ayah aku balik keje kelmarin. aku cepat2 masuk bilik ya. :P

2 comments:

Camellia said...

hahaha!
masa sis dulu~ nak amik result~
sis nampak ayah dari jauh sis kata nk p toilet~
turun tangga hujung naik tangga tengah lepak kelas kawan~ agak2 30 minit baru masuk kelas. :P cuak oi~

ko paham! said...

hahaha! yup2. cuak kan? ayah belom dtg lagi kita dh rasa dia punye aura. :D