follow+dashboard

Hello-hello welcome to my blog. Enjoy Reading :)

Tuesday, 31 August 2010

Laptop And Computer pun ada jantina :0

Salam :)

Korang nak taw tak?
rupanya komputer or laptop korang ada jantina gak.
nape? tak caye?
kalau korang nak taw pc or laptop korang laki or pompuan.
cuba step2 dibawah.


Langkah-langkah:
1.  Bukak notepad korang.
2.  copy and paste ayat nie kat notepad korang:
     CreateObject("SAPI.SpVoice").Speak"I love YOU"


3.  kemudian, korang save as notepad ni kepada i love you.vbs



4.  tutup notepad tersebut.
5.  pastu, korang pegi kat notepad yang dah korang save as tadi..
6.  double clikkan notepad tu.


7.  selepas korang doube click kat notepad tadi tu. korang akan dengar suare laptop or komputer korang. kalau suare ayu-ayu sambil sebut i love you, maka laptop or komputer korang sah2 pompuan! kalau suare garau maksud nya lelaki. kalau takde suare maksudnya laptop or pc korang tu bisu. ish3..
 
 
 
 
 
p/s: komputer aku ni laki. patut lah degil semacam! hammppeehh..

5 comments:

ked :) said...

haha unik gila
laptop Am pompuan
patut ah cerewet semacam :D

Cylia Chel a.k.a Lia Edwin said...

hahaha..lucu wak laptop da jantina..mek mpun ompuan...dh ktk laki ney ndak laptop ktk kuar suara laki...hihi..
:)

ko paham! said...

Am: a'ah. unik kan. x sangke laptop pown ada jantina.

cylia: hahaha. x semestinya. da jwk org laki p laptop ompuan. hehe :D

SuFian HaKim said...

Hah ??? Laptop kaka aku ni pompuan .. Memang sesuai ntuk dia :)

ko paham! said...

sufian: jgn pandang rendah ngan laptop anda. :D