follow+dashboard

Hello-hello welcome to my blog. Enjoy Reading :)

Sunday, 25 April 2010

Bayi Bermata Biru-

Samekom smua! :)
hello..
Apa khabar!
how Are u?
*Eh? pe yg aku merepek nih..
=.="

oke,lihat,tengok dan bace tajuk entry di atas.
hurrm,crita yg dh tersebar luas didalam akhbar2.
bayi melayu yg lahir pd mulanya bermata hitam,then,suddenly..
bertukar menjadi KEBIRUAN!
wahh..
sedangkan keluarga bayi ni xde kacukan or dlm bhasa omputehnya xde mix blood pun dgn org barat.
MIRACLE right?

wahahahahahaha~
EM Onion Head evil laughter
*syok sendiri..

bapa Aizat Aiman iaitu Mohd. Rizal Mohamad 34 tahun dikatakan
mempunyai sedikit kebiruan pada mata kanannya.
wow!

Tetapi,bapa Aizat dinasihatkan supaya
mendapatkan pemeriksaan dan nasihat pakar genetik bagi memastikan tiada masalah kesihatan yang tersembunyi.

yup,kemungkinan Aizat Aiman mengalami perubahan genetik.
EM Onion Head giving a council
*wahh,mcm profesor lak aku ni.. huhua..
*tak salah kalau aku nk berangan..tol x?

Pensyarah Perubatan di Jabatan Fisiologi, Pusat Perubatan Universiti Kebangsaan Malaysia (PPUKM), Profesor Dr. Ruszymah Idrus berkata:

"Terdapat sesetengah gen (asas kod genetik) yang mengambil masa untuk matang dan diaktifkan. Dalam kes ini, mungkin kematangan gen warna iris mata menyebabkan perubahan warna daripada hitam kepada biru."

ohh,mcm tu..
thnx profesoorr!
huahua.
*back to topic..

kejadian plik jugak dikaitkn dgn perubahan mata Aizat Aiman iaitu,
semasa Aizat mseh lagi dlm kandungan..
ibu Aizat, Noraini Ahmad, 31,
suka bermainan dan membersihkan mata kuching peliharaan yg bermata biru.
*Ada logik ka??

humm, yg penting, mata budak ni mmg cantek dan bersinar.
EM Onion Head sad eyes
jeles jugak aku nengok.
huahua~

Monday, 19 April 2010

sehari bersama warga emas

(muka2 yg terlibat)

on 10 april 2010. (saturday)
we visit Warga emas at Sri Kenangan..
*wahh, ckp omputeh plakk..
back to topic.
Emm, seronok dpt meluangkan msa dan berhibur bersama2 ngan mereka.

Tak hingat aku name nenek nih.. huhue.

wah,nenek ni ske posing. :D

Us! sporting gler nenek yg sorang nih.. rydue lah..

Shamir mendengar luahan hati nenek ni..

kiss me! hahaha.
yg pakai baju hijau kalau tak silap pelajar dr UKM.Kot..


tapi,sian tengok dieorang..
takde keluarga.
takde adek-bradek.
takde saudara mara.
dan mepunyai kehidupan yang sunyii~~

sorang dr nenek tu bagitau kteorg:

"kamu sepatutnya bersyukur dengan kehidupan kamu skunk..
jaga ibu bapa kamu baik-baik..
jangan sakiti hati mereka"


Rasa nak nangis jew time nih~
huhue.. :'(

can u imagine if ur parents kt tempat tuh..
Sedeh siot~!


Renung-Renungkan lah.. :)

Friday, 2 April 2010

I'm Sick of Everything

yeah. i'm sick of everything.
apa yang aku buat selama ni..
ada jew x tak kena.
sh*t!

semua kawan2 aku ckap aku sombong.
adohh.. =.="
aku tension lah.

pastu., aku ada masalah with my teacher.
ayoyo~
Spm come closer, More and More problems come to me!
Saba2..
nak nanyi jap.

"iman adalah.. Mutiara"
sekian trimas kaseh..
nak lagi?? :P

Humm, cuba sedaya upaya untuk bergumbira bagi menghilangkan ketensionan ini.
hurmm.. skunk. aku rasa lonely sangat2 ketat2. sian x?

Tapi, Xpelah.. like i care?
right?
just ekot jew pepatan omputeh.
Life Must Go On
I meant it.. :)

Thursday, 1 April 2010

Al-Fatihah Buat Allahyarham Mior Ahmad Fuad Mior Badri(Din Beramboi)


Tengah malam tadi.
sedang khusyuk melayan Facebook.
tiba2..
one of my Friend yang dalam Fb post kt status dier.
dia tulis "Al-fatihah buat saudara Din Beramboi"
mak aii!
terkejut gua.
So,aku bukaklah murai.com
menalah taw yang berita pemergian Din beramboi ada kt laman tu.
buka2, takde.
pastu, aku pun bukak http://www.zonartis.com/
kt situ barulah ada brita about kematian Allahyarham Din beramboi.
sadiss siot!
huhue..


Allahyarham Din Beramboi ke Rahmatullah Tengah Malam tadi lebih kurang pada pukul 12.30am
Emm, Sama2lah kita Sedekahkan Al-Fatihah buat Allahyarham Mior Ahmad Fuad Mior Badri(Din Beramboi).


Allahyarham Din Beramboi bersama pengacara no1 malaysia Aznil Hj Nawawi

Allahyarham Din Beramboi, Bob Lokman, Afldin Shauki.

Al-Fatihah
Semoga Rohnya Dicucuri Rahmat Dan Semoga Dia Berada Dalam Kalangan Orang2 Yang Beriman. T-T