follow+dashboard

Hello-hello welcome to my blog. Enjoy Reading :)

Saturday, 31 July 2010

Friday 30 JULY 2010 :)

salam All :)
Hari ini hari yang CERIA!
wahaha.
*mcm iklan ribena lak..
okay2.
Well, setiap hari jumaat.
me with my friends selalu adakan aktiviti merehatkan emosi.
*bukan sakit mental okay!
cerita ini ada sesi pagi ngan petang.
bace2 lah..



PAGI
Time pagi. me, shahmir and alieya mencari tempat untuk bergambar.
I mean mencari tempat yang sesuai untuk mengambil gambar kelas nanti.
well, aku dilantik oleh cikgu untuk menguruskan majalah sekolah.
*Poyo tahap dewa!
ni tempat2 yang kemungkinan besar akan digunakan utk gambar kelas..
btw, gambar kelas terpaksa diambil semula kerana gambar yang terdahulu tidak memuaskan.
*so sad T_T

Model: shahmir
*okay tak? tak puass??

Model: Shahmir and Ilya
*okay tak? tak puas gak? tengok bawah..

Model: Shahmir and Ilya.
*Okay tak?? what? tak puas gak? nak lagi? tengok bawah..



ahahah! opsss. sorie, xde pic lagi. lebih2 je korang kan3? :P




PETANG
time petang lak kami masak laksa!
laksa sarawak ofcoz.
muahaha. sedap siot.. plus mengenyangkan. :D
jum kita terjah!

Chef khas datang dari NIGERIA! ahaha.
*korang perasan tak? kalau kitaorg memasak mesti d'mulakan ngan sosej dulu.

Fyraz bawak ape tue? ish2. kemaruk sangat nk bergmbar lah tu..


Alieya and the geng menyediakan laksa untuk kiteorg.


makanan dah disediakan. apa tunggu lagii....!


doa dulu okay. menghalau setan2 kat dalam badan..
Allahumabariklana....


Amin... :)


ready untuk MAKAN! yummy2!

-
-
-
-
-

Erkkkk.. KENYANG sudah..

Float menjadi pencuci jamban mulut.

Aku terkejut sangat2 apabila shamir cakap yang dia baru first time merasa Float.
hahaha.

-
-
-
-
-
-
-
-

HAPPY BIRTHDAY :)

Kay Hadi.

Happy B'day 'Dad'! Luv U.
hehe.
Send My Regards To My LOvely MuM.
okay?

She is a Girl okay?
I call her Dad because she ask me to say so.
so, I just follow her instruction. hehe.

Good Luck For STPM..
All The Best..
Enjoy Your Last teen age..
Dont care about what people say bout you..
And..
Although We are not close to Each other..
But, I Still LOVE and RESPECT u As my Senior and My DaD.
:')




p/s: entry yang agak panjng kan?
panjang ke??? haha. Hari jumaat kelmarin memang best Giler!
Nak tunggu jadi giler lagi nih..

Tuesday, 27 July 2010

5Matang Togather-gather.

Salam All.. :)

Hari khamis yang lepas.
saye ngan kawan2 saye amik album untuk kelas taw!
pastukan. album kelas akan diletakkan d'dalam majalah sekolah.
*wahh.. gedik tahap cipan! cam sial!
*be serious muiz!

okay2. kat bawah ni ada beberapa picture my crazy classmate.
Tengok2 lah. jangan segan silu. hehe.

kiss me through the phone?

The Gojes Girls. Sarawak production.


The Silent killer geng. Geng yang amat merbahaya. hoho.


The Tabley. Geng2 ustaz kat kelas kiteorg.

The Hensome Boy. hehe. perasan!


TheBAQBAQ.
*BAQBAQ bermaksud terbahak-bahak keyh. Geng nih kalau gelak seantaro dunia boleh dengar.

5Matang 2010. will Miss u guys. Hope so..


BIG family of 5ART1 2010 :)

Semoga we ols lulus ngan CEMERLANG dalam SPM nanti.
Make Madam/Mummy Nurhayati proud  :)




p/s: 5Matang 2010 THE BEST!

No More Baju Pengawas and Sekolahku Diselubungi Misteri Chapter2.

salam my Cute plus Hansome follower.
and anda,anda yang sedang membaca.. :)
Hari ini merupakan hari yang CERIA!
hahaha.
Sebab??
oh, mulai esok aku tak perlu lagi tugas zon.
*yea! rock dude!
Then2!
*xcited nak citer nih.
Esok tak payah pakai baju pengawas lagi.
hehe.
Bukan aku tak suka pakai baju pengawas okay!
aku suka pakai.
just, baju tu amat panas apabila anda memakainya.
*Harap maklum.
Nak tengok baju pengawas we olss?
tengok pic kat bawah :D

Me, Carol and flow.

Hafiz
*Hafiz jd cmnie sbb kepanasan baju kuning.

yaya pun ekot jejak langkah apiz.
kepanasan okay! :P

takdelah gurau je. hehe.
okay2. citer bab Histeria lak.
seperti post aku minggu lepas citer bout HISTERIA gak.
hari ni kes yang sma berlaku. pengawas gak yang kena.
pastu2, fom4 gak yang kena.
SERAM siot!

aku taktau apa nak jadi ngan sekolah aku.
time aku fom1 dulu2 takde kes2 cmni.
sekolah aman je tau!
maybe hutan sebelah sekolah kiteorg yang dah ditebang menyebabkan berlakunya perkara seperti ni.


p/s: takut nak pegi tandas sorang2 kalau kat sekolah. hehe.

Friday, 23 July 2010

Sekolah ku diselubungi MISTERI.


nak cerita kat korang peristiwa yang menyeramkan hari ini.
hari ini, dalam sejarah sekolah aku. iaitu sekolah _____
(harap maaf tiada dlm talian)
seramai 20org pelajar perempuan terkena HISTERIA.
menakutkan yoh!
First time aku tengok dieorg kena histeria depan mata aku.
omg! DAHSYAT!
Then, most of student yang terkena is student fom4.

dan, hari ni jugak.
aku tak sempat sembahyang jumaat.
T_T


mula2 pelajar tingkatan 1 je yang kena.
then, berjangkit ngan pelajar2 lain.
and, aku dengar2 ada seorang junior fom4 TAKBUR sangat2.
Sedarlah dirimu perempuan.
Well, orang yang takbur harus mendapat balasan.
akhirnya, dak pompuan tu tadi kene rasuk ngan 'KETUA' jin.
can u imagine, dari pukul 10 cmtu kena rasuk.
pkul 1.20 cmtu baru dia sedar sesedarnya.
*JANGANLAH TAKBUR!

actually, hari ni nak upload pic kelas. tp, mengenangkan peristiwa pagi tadi wat aku xde mood..

*nangis lagi..
p/s: semoga sekolah kami tak berlaku perkara yang tidak diingini. Amin..

Tuesday, 20 July 2010

kalau nak BERGURAU tu, berpada-padalah..

SALAM :)


Well, tak semua orang dapat menerima gurauan kita.
kalau bergurau tu boleh.
tapi, janganlah LEBIH2.
kalau nak gurau 'over2' dengan kawan rapat. tak jadi masalah.
tapi, kalau nak bergurau ngan orang yang anda tak rapat.
BERADABlah ya!
*saba muiz saba.

Aku setiap pagi akan senyum didepan cermin.
dan berdoa di dalam hati supaya Allah memberikan hari yang terbaik untuk aku.
Unfortunately....
minggu ni aku mudah berkecil hati or tersinggung dengan classmate aku.
Bergurau yang amat sungguh TERLEBIH sudah!
sometimes I hate My Classmate!
They think they are PERFECT enough.



p/s: jeles ngan kelas sebelah. classmate semua 'sekepala'.

Friday, 16 July 2010

Candle Light Evening

Petang tadi kan.
kite ngan kawan-kawan kita main masak2 tau!
jangan jeles.
(suara ala2 budak kcik)
*waahh. skema sioott..!
Malas lah aku nak tulis panjang2. Penat.
Gambar di bawah menceritakan segalanya.


Sedang menyediakan makanan ya.

posing? HARUS..

Model je okay. haha.

hah, yang pakai tudung tu chef yang sebenar :)

Tada! (Bajet sangat)

yeah. Me with hafiz menyediakan maggie.

fuhh.. Romentik gitu.

yess. inilah dia makananya. karipap, maggie, sosej and air sunkist.

Yeah, Model of the year. Fyraz.

Nice Shoot!

uuuuu! kat hotel 100 star. (angan2)

Posing-posing

yess. Model Pampez huggies.. haha.

Are-peace.



p/s: Hari ni hari yang CERIA :)

Aku paling tak suka baca masej ni..

Takpe muiz. Trimalah dengan Redha okay?
Smile :)

1st trima masej ni.
memang terkejut.
Speehless, Hopeless, Careless!
macam tak caye je.
tapi, nak wat camane.
dah nasib badan.. kan,kan, kan?


p/s:Kepada sesiapa yang terpilih untuk PLKN. Sama-samalah kita BERKHIDMAT UNTUK NEGARA! :D

Pengambil alihan tugas

yeah. tak lama lagi spm tau.
hahaha.
tak sabar rasanya.
tapi, rasa sedih untuk meninggalkan sekolah ku.
Dari fom1 sampai fom5 aku belajar kt sekolah tu.
huumm..
*Jiwang Mood

oh, bukan tu yang aku nak cerita kat korang.
well, tak lama lagi aku akan digelar budak berbaju putih :)
haha. bukan hantu okay.
aku akan jadi pelajar biasa dan bukan lagi bergelar pengawas.
sekarang aku sudah ada penganti.
dan.. TERUS TERANG aku katakan.
aku tak suka dengan penganti aku tu!
hahaha. oppsss.


Bye2 baju kuning dan necktie merah. huhu

harap2 pengganti we ols nanti bertugas dengan baik.
eh? mereka memang 'BAIK' pun. cikgu pun puji dierog.
*lalalalalala..


MR J, Carol and me..

tak sabar rasanya!
2 mingggu lagi okay! ahahah.
seperti yang MR J katakan. batch pengawas we ols memang gempak!
walaupun ada sesetengah pihak yang 'Dingin' atau tak nampak kerja we ols.
Malahan tak MENGHARGAI kerja2 yang kami buat.
so, who care??
KAMI BUKAN HIPOKRIT!



p/s: sapa yang terasa padan muka!

Thursday, 15 July 2010

Ku sangkakan hujan sampai ke petang, Rupa-rupanya Ribut yang datang.

hari ni. aku mulakan hidupku dengan senyuman.
mandi senyum, gosok gigi senyum, makan pun senyum.
Well, Hidup hanya sekali.
Jadi senyumlah selalu supaya dapat pahala.
*hehehe.. :)

But! kat skolah tadi. omg!
Everything jadi tak tentu arah.
Someone has spoilt my mood!

*plek btollah badan kuching ni.

Damn you Mr R!
you are so annoying and SMELLY!
yarrkkzz..
Aku tak wat papepun ngan dia.
Dia kacau aku time aku wat presntation bi tadi!
omg. spoilt sangat2.

Ditambah lagi ngan kes pengawas.
then, konflik ngan sesetengah kawan aku.
pastu, Fikir sal SPM.

*pic pompuan ni mengambarkan aku sedang EMO tahap kritikal.
oh. Aku amik style rambut dia yg emo je. boleh??

Suddenly tadi, aku mengeluarkan Teardrops disebabkan terlalu tension.
D'tambah lagi ngan sikap MR R yang kurang ajar!



p/s: Harap2 hari yang ceria menanti aku esok :)