follow+dashboard

Hello-hello welcome to my blog. Enjoy Reading :)

Tuesday, 31 August 2010

Laptop And Computer pun ada jantina :0

Salam :)

Korang nak taw tak?
rupanya komputer or laptop korang ada jantina gak.
nape? tak caye?
kalau korang nak taw pc or laptop korang laki or pompuan.
cuba step2 dibawah.


Langkah-langkah:
1.  Bukak notepad korang.
2.  copy and paste ayat nie kat notepad korang:
     CreateObject("SAPI.SpVoice").Speak"I love YOU"


3.  kemudian, korang save as notepad ni kepada i love you.vbs



4.  tutup notepad tersebut.
5.  pastu, korang pegi kat notepad yang dah korang save as tadi..
6.  double clikkan notepad tu.


7.  selepas korang doube click kat notepad tadi tu. korang akan dengar suare laptop or komputer korang. kalau suare ayu-ayu sambil sebut i love you, maka laptop or komputer korang sah2 pompuan! kalau suare garau maksud nya lelaki. kalau takde suare maksudnya laptop or pc korang tu bisu. ish3..
 
 
 
 
 
p/s: komputer aku ni laki. patut lah degil semacam! hammppeehh..

53th MALAYSIA INDEPENDENCE DAY! MERDEKA! (siapa yang merdeka?)


Jalur Gemilang

salam :)
kebaaabomm!! tebaabommm!! booommm!!
puttt.. ehh? sorie buang angin tanpa warning.
hehe.

tepat pukul 12mlm tadi.
Maka diisytiharkan kita MERDEKA!
Aku sebagai rakya Malaysia berasa bersyukur kerana dilahirkan di Malaysia!
*Terharu siioottt..
Alhamdulillah.

Bukan itu saja.
aku gak rasa bersyukur sebab lahir kat Sarawak.
Sebuah negeri yang indah..
Udara pun segar.
*Fuyoh2!

Terima kasih buat perjuang2 terdahulu yang sanggup berkorban nyawa untuk memerdekakan tanah air kita.
kita seharusnya menghargai jasa-jasa yang telah mereka lakukan :)

Tugu negara

Rosli Dhobi-pejuang Sarawak


Tetapi, siapa yang merdeka?
Aku yang merdeka?
Engkau yang merdeka?
atau negara Malaysia yang merdeka?
Jika diteliti ngan betul..
Aku rasa jiwa anak-anak remaja zaman skunk belum lagi merdeka sepenuhnya.
*Aku bukan remaja. tetapi belia. cewahh..

Tengok arr kes jenayah kat Malaysia.
Rasa-rasanya 70% punca daripada Remaja.
cubelah bawak-bawak bertaubat.
macam aku!
*wah, angkat bakul sendiri nampakk..

Antara jenayah yang kerap kali Remaja lakukan:




Merempit. takyah nak cakap lagi dh. merempit dah sebati dalam diri remaja.
especially remaja lelaki.

Meragut. kalau ye pun xde duit. mintaklah ngan mak bapak korang. kalau parents xde duit pun,
cariklah ilham nak dptkan duit. jual ais kacang kew time2 pose nih. dapat gak pahala.


kes yang kerap dan berulang kali berlaku. buang bayi.
kalau tak nak pun anak tu jgn buat bnde tak senonoh!




p/s: jika diteliti betul-betul. Hanya NEGARA jew yang merdeka. kalau gejala seperti di atas tak dapat nak tangani, Rasa-rasanya, dapat tak Malaysia mencapai status negara maju menjelang 2020??

Sunday, 29 August 2010

Saya Sudah Dapat! :)



Salam :)

Entry 'Saya sudah dapat' ini adalah sambungan daripada entry 'Saya sudah menang'.
Hari ni  dah masuk 19 hari kita berpuasa.
eh? tetibe lak.

sebenaQnya, hari ni dapat header baru daripada Dude Aiz
Terima kasih banyak-banyak kat Aiz.
Header tu sumpah aku Cakap Cantek Menarik tetarik kau memang Kebaaaboom!!
korang nak tak header yang menarik?
join lah contest kat blog Aiz Batu Campur.
Klik sini kalau nak join Contest Aiz batu campur
Then sapa2 yang ada Facebook tu.
Click Like kat sini BatuCampur Aiz

Saja-saja promote.
hahaha.
kalau korang nak follow blog dia.
Korang boleh follow.
Lebih afdal follow sebelum korang melangkah keluaQ dari blog aku.

okay. itu saja.. :D




p/s: tak sabar nak tahu pemenang minggu ke-2! sapa yang bertuah agaknya??

Friday, 27 August 2010

Saya Sudah menang!



salam :)
ingat lagi tak entry muiz tentang kamek join contest aiz batu campur.
tak sangka.. rezeki kot.
begini ceritanya..
aku saje nak join contest tu.
saje2 nak cuba nasib.
aku tak kisah pun kalau aku menang atau pun tak.
rezeki masing2 kan.


Hari tu, aku tengok entry dia tentang contest tu.
contest nak dapatkan header percuma.
so,aku cuba nasiblah kan. kalau dapat Alhamdulillah.
kalau tak dapat innalillah.

jadi, aku ekotlah syarat2 contest tersebut.
okay. dah tulis entry smue.
aku koment kat blog aiz cakap aku join contest dier.
aiz cakap dier nak selidik kat makmal dulu aku nye entry.
al maklumla. bahasa sarawak. Aiz tak paham.
*paham2 kanlah.


*Seminggu kemudian*
aku cek blog aku.
pastu banyak la blogger cakap 'Congrats, tahniah awak dah menang contest aiz, and so on.
eh? buang tabiat ke dieorg nih?
so, aku usha lah blog si Aiz.
tengok tajuk entry dier pemenang Header impian minggu 1
tengok-tengok dan tengok.
gambar anak buah dier pilih kertas.
kira cabutan bertuah lah.
pastu ada 0ne of pic tu.
anak buah dier pegang kertas bertulis 'koepaham'.
eh? itu email blog aku.
laaa. tak sangka aku dah menang.
waktu tu aku rasa happy sangat2 ketat2 sendat2.
rasa nak terjun dari tingkat 2.
*unsur penipuan disitu..

bangge siot.
banggelah jugak sebab pemenang minggu pertama. :D

p/s: good luck buat blogger yang lain..

Kau memang melampau! (MALAYSIA vs indonesia)


salam :)
korang ade tengok berita tak?
skunk kecoh pasal indonesia maw 'ganyang' kedutaan malaysia di indon.
kalau nak taw lebih lanjut klik Malaysia terus dihina
ish2.. terok btol perangai.
orang indon nak kita mintak maap ngan dieorg pasal polis kita tahan rakyat dieorang.
Adoiii!
Bodoh betolkan dieorg?
dah sah2 rakyat dieorg wat kecoh.
Mestilah polis tangkap.
takkan polis nak biarkan jew kot.
*Geram dohhh!

lepas tu,
dengan sesuka hati jew dak2 indon ni bakar Bendera Malaysia(Jalur gemilang)
macam tulah jadinya kalau kepala hotak letak lam toilet.


dah tu, dengan muke tebal mintak derma makanan kat kita.
kalau nak diekotkan hati, nak aje aku bagi makanan yang dah basi!
*Geram tahap gaban doe!

wei! sedarlah sikit!
Rakyat korang banyak cari rezeki kat sini.
skunk nih, lebih 2 juta rakyat indonesia berada dimalaysia.
Belom lagi masuk pendatang asing.
kalau rakyat indon datang sini cari rezeki yang halal okay gak.
tapi ade gak beberapa warga indon cari rezeki haram.
contohnya:
1) mencuri
2)pecah rumah orang
3) ragut
4)merompak
5)membunuh
6)amik anak dara orang

cukup lah 5 sahaja yang aku senaraikan.
hurrrm. dasar indon tak sedar diri!
kalau kene bencana lagi, Padan muka!





p/s: 4 hari lagi nak merdeka. hureeyyy!

Sudah Habis! Plus enjoy with them..

salam :)
plek kan tajuk entry kali ni.
saja jew nak wat saspen.
walaupun sebenarnya tak saspen mana pon.

okay. Alhamdulillah.
Exam sudah habis.
Hureeeyyy!
Enjoy.
Tapi SPM masih menunggu lagi.
Haiyaaa. peperangan antara pelajar ngan spm bakal bermula beberapa bulan lagi.
So, Good luck Guys! :D

Hari ahad yang lepas.
aku bukak pose ngan kawan2!
best taww! kite gelak2!
*isssh! menyampah tak? bg pelempang skit.

kat bawah ade beberapa pic yang di'snap. tengok2 lah.

Hafiz seperti biasa. dengan gayanya yang tersendiri.


termenung ku sendiri....

3 of us. xde keje nak wat..

Alieya. skunk kat Macd. nak berbuka posa. tergugat Iman i tengok ayam tuh..

Me with hafiz ready 2 Eat!

Lepas berbuka. SHOPPING!

Model kitar semula.. :P




p/s: enjoy keluar ngan dieorg. gelak tak henti2 yawww..

Saturday, 21 August 2010

I Wonder Why...?

Salam :)
I wonder why?
Why im so CUTE!
why!?
eh? agak perasan ya.
okay2. stop angan2 mu muiz!

Okay2. sebenaQnya, aku hairan ya.
kenapa lagu-lagu malaysia hampehh!
boleh dikatakan 80 peratus lagu malaysia tak sedap didengar.
sebaliknya lagu2 dari seberang especially negara indon.
lagu dorang amat2 puitis dan punyai lirik lagu yang amat mendalam dan bermaksud.
tune lagu dorang pun sedap didengar.
takyah kite nak dengar berkali-kali.
sekali dengar je trus terpikat ngan lagu dorang.
kan,kan,kan??

lagu malaysia yang sedap2 pun lagu lame.
haiya~~
adakah Malaysia kekurangan komposer2 yang berpengalaman?
aku dengar lagu Faizal tahir, Aizat, ngan Hafiz je yang best.
kalau band lak ofcoz Bunkface and Hujan.
yang lain, biasa2 je bro.
BIASE2 JEW!
*ish, kejam ko muiz!

Faizal tahir

Aizat

Hafiz

Hujan

Bunkface
Tapi baguslah Malaysia nie.
buat rancangan KeyNote untuk cari komposer2 baru.
ada jugak usaha yang dilakukan.
*Malaysia Boleh!



p/s: suka dengar lagu Hafiz-ku Akui dan awan nano :)

asal usul kejadian API didunia..

salam.. :)
bagi menunggu waktu berbuka hampir tiba.
dan melawan bunyi muzik rock didalam perut.
mai sini...
ustaz muiz nak wat tazkirah sikit ngan korang nih.

tahukan anda????
*nada berdebar-debar..
api dimuka bumi adalah api dari neraka?
taw ke tak??
*ataupun aku sorang je yang tak tau nih. opss. kantoi!

okay. sapa2 yang tak tau.
Bukak mate ko besaQ-besaQ!

Diriwayatkan bahawa Rasulullah pernah menceritakan kejadian asal usul api kat dunia nih.
ketika Nabi Adam dihantar ke dunia kerana makan buah larangan.
Allah s.w.t telah memerintah malaikat Jibril untuk mengambil sedikit api dari api neraka untuk kegunaan
Nabi Adam didunia nanti.
Api yang membara yaww!

Maka Jibril diperintahkan untuk mengambil api tersebut daripada malaikat zabaniah iaitu penjaga api neraka.
Malaikat jibril mintak ngan malaikat zabaniah api neraka sebesar buah kurma.
Malaikat Zabaniah amat terkejut plus terkesima dan mengatakan bahawa..
Jika sebesar buah kurma api dibawa ke bumi, nescaya cairlah 7 lapisan langit dan 7 lapisan bumi.
Dengan xplanation yang dibuat oleh malaikat Zabaniah.
Maka Jibril pun meminta api sebesar separuh daripada buah kurma.
Malaikat Zabaniah memberitahu  Jibril lagi ..
Jika sebesar separuh buah kurma dihantar ke bumi maka tidak akan turun walaupun setitis air hujan dan tidak akan ada tumbuhan yang akan tumbuh.
cuba bayangkan api dari neraka sebesar buah kurma boleh menyebabkan 7 lapisan langit dan bumi cair.
Allahhuakbar!

Maka, malaikat Jibril jadi buntu. tak taw nak wat pe.
Jibril pun menghadap Allah s.w.t untuk mengetahui sebesar mana api neraka yang harus dipinta.
Allah pun memerintah jibril supaya mengambil api neraka sebesar zarah yakni lebih kcik dari kuman.
*wahh, lebih kcik dari kuman?
kuman kcik. tapi zarah lebih kcik dari kuman.
camne tu?

Malaikat jibril pun meminta api neraka sebesar zarah kepada malaikat zabaniah.
disebabkan terlalu panas, api sebesar zarah itu terpaksa disejukkan dengan mencelupkanya kedalam 70buah sungai yang terdapat di syurga. dan disetiap sungai tu lak terpaksa direndam sebanyak 70 kali.

selepas tu, barulah malaikat Jibril membawa api tersebut ke bumi dan diletakan diatas bukit yg tinggi.
sejurus selepas api itu diletakan, maka bukit tersebut terus meleleh dan mencair.
Bimbang bumi akan lebur, malaikat Jibril menghantar kembali api tersebut ke neraka.
Sisa-sisa api itulah yang terdapat didunia seperti yang kita gunakan pada hari ini untuk pelbagai keperluan bahkan termasuklah api gunung berapi dan sebagainya.

korang bayangkan lah.
Api sebesar zarah yakni lebih kecil dari kuman yang telah direndam didalam 70 buah sungai di syurga dan direndam sebanyak 70 kali dan sisanya sahaja itupun manusia tidak dapat bertahan akan kepanasannya.
Bagaimana pula dengan api dineraka itu sendiri?
Bolehkan amalan kita yang sedikit itu dapat menyejukan api disana?
apatah lagi bukan amalan baik yang kita lakukan.
sebaliknya amalan yang keji lagi hina yang kita kumpulan.
Nauzubillah.



p/s: renung2 kan lah dan selamat beramal. :)

Thursday, 19 August 2010

Kamek join Contest Aiz Batu Campur :)

Samekom semua..!
Ari tok mek nak kaka bahasa sarawak.
Sapa-sapa sik paham ya buat2 lah paham.
sik paham juak?
*entak palak dikpun kat dinding!
hahaha.

Apahal kaka bahasa sawak tok bah?
Aie? pa mimpi mek kaka sarawak tok bah?
yahh.. ti mek pun lah!
hahaha.
sikda bah. mek join contest Aiz Batu Campo.
aiz madah sapa2 menang contest tok akan dapat Header pake blog nya.
syarat2 penyertaan mesti kaka bahasa negeri dikpun. :)
bab yalah mek tetiba jak kaka sarawak.

Shobie! dugaan bulan posa..

Apa ya Aiz batu campo?
pa benda Aiz Batu Campo ya bah?
Pokemon ka digimon??
Tiba2 kua cita katon. apakah? tang sot lah mek tok.
*isshh, ingga ku dgr jwk. haha.
Aiz batu campo ya blog bah.
bukan nya ABC ah. boh takorg salah paham.
*The End*
Eh! lom gik.

Macamnie mek boleh kenal ngan Aiz batu campo?
okay2. now mek akan cita ngan takorg camney mek leh kenal ngan aiz.
Mek mula kenal ngan Aiz time mek nangga nya gugok lam parit riya.
yahh.. best sik kenak enjen?
sikda bah. mek temu nya time mek kayo-kayo lam blog tok.
apa omputeh nyebut nya tek? 'Blogwalking?'
time ya mek da temu sigek blog tok.
kacak gilak2. mek nangga tepi blog ya da burung pandey kaka.
klik mek burong ya tek. mek mok tauk bah dari sini burong ya datang nak.
skali nangga burong ya tek mbak mek ke blog Aiz.
SHobie! blog aiz Simple tapi KACAK!
sumpah mek madah blog nya KACAK!
nang KACAK eh!.
*okay2. cukup2.
dari cyalah mek kenal ngannya.
setiap entry nya kamek akan koment.haha. best bah.
kakya alu bebalas-balas koment lah mek 2 tek.



kakya nak, kakya nak..
*xcited nak cita
Aiz tok sik lokek ilmu. apa2 ilmu yang nya ada d'turunkan nya.
d'engkah nya semua dak ilmu itam,pink,puteh nya lam blog nya.
sigek gik nak. Aiz tok nang spoting.


sigek gik nak..
Aiz tok nya pandey MELUKIS!
nya lukis nang kedak lukisan komik ehh.
nang kacak.
riya tek nya da molah komik tentang Mr Hairy.
nya lukis muka mr Hairy ya bah.
cita Mr Hairy tok nang lawak abis!
hahaha..
Kamek tetak sorang2 mun mek ingat balit cita Mr Hairy ya.

pa gik ow?
aokla. aiz tok nang best mun nya NASIHAT orang.
Sik alang2. haha.
nya bagus untuk jadi contoh imam muda.
*boh marah Aiz.. :D

Emm. da gik ka?
mek asa setakat tok yalah Aiz yang mek kenal.
hehe. best mun takorg kenal ngan Aiz tok.
nya best bah.


 Header yang kamek mok?
mek mok header yang kacak2. sik kira lah macam nie upa header ya. yang penting kacak..
mek konpius juak mek mok header yang giney.
haha. coz yalah sampey nktok sikda header yang sesuai pake blog kamek.
tapi nak..
Mek yakin Aiz boleh polah header ya.
Coz mek tauk Aiz tok nang kreatif. :)
*Go Aiz! Chayok2!


okay! Till then.. Bye.. Salam.





p/s: arap2 anak buah aiz milih kamek jadi pemenang. Amin.. hehe.

Wednesday, 11 August 2010

Salam Ramadhan Al-Mubarak :)


salam :)
tak sangka kan?
kita dah bepuasa?
sama2 lah kita mengumpul amalan pahala dibulan yang mulia nih.
Jangan tambah dosa lak.

okay2. korang tau tak apa yang berlaku dalam bulan ramadhan.
apa?? tak tau?! ish3...

Setan-setan dibelenggu. sian.. bye-bye..


Larangan semasa bulan Ramadhan. jangan cuba wat benda2 seperti pic diatas :)


Niat jangan tak niat :D

akhir sekali..
ramadhan Pictures, Images and Photos