follow+dashboard

Hello-hello welcome to my blog. Enjoy Reading :)

Thursday, 5 May 2011

say No to Couple and say Yes to Nikah.

salam :)

yeah. tajuk diatas aku sokong sangat-sangat. memang trouble pun. kan?
aku ni kalau cakap bukannya cakap kosong, tapi dah kenyataan nak buat macam mana?
ada beberapa bukti yang boleh menyokong kata-kata aku diatas.
*wahh. main-main bukti lak, ko ingat ni mahkamah ke apa?
ko adoo?

kepada sesiapa yang pernah kapel-kapel ni kan, korang konfem pernah lalui benda-benda yang kat bawah ni kan,kan,kan? jangan nak bohong ok.



Kena Buat laporan
hah! kalau ko nak pegi mana-mana, komfem ko kena buat report dulu.ko kena hantarkan report tersebut dengan kekasih kesayangan ko. *kononnya* tak kira lah ko nak pegi depan rumah ke apa, mesti kena report dekat kekasih ko. kesian korang kan?  hahaha. kalau ko tak cakap dengan couple ko, nanti diaorang merajuk lak ngan ko. selalu sangat benda ni terjadi. haiyaa~



Soalan panas yang mengalahkan wartawan
kalau ko dah keluar outing ngan kengkawan ko, komfem la ko akan amik gambar la kan dengan mamber-mamber ko. yelah, nak upload dalam Facebook katakan. lepas ko upload picture ko ngan kengkawan ko tadi, mulalah si couple tanya macam-macam. Sapa dia nie? kenapa amik gambar dengan dia rapat-rapat? macam bukan kawan biasa je? blalalal. dan macam-macam lagi soklan-soklan yang panas akan diajukan kat korang. kan, kan, kan? haha.


kena kongkong
hah. bab-bab kongkong ni dah biasa dah aku dengar. couple ko mula jadi polis lak. dia takut ko curang ke apa, dia mulalah kongkong ko. tak boleh pegi sanalah, tak boleh pegi sinilah. nak pegi kedai depan rumah pun tak boleh. masyaAllah. trokbaitoe!


kena spotcheck
Habislah ko. couple ko buat spotchek pulak dekat ko. terpaksala ko cepat-cepat delete masej ko dengan kawan laki/pompuan ko. Couple ko bukan cek Handphone je kan? tak mungkin. Dia lagi advance. Dia mintak lak Email ngan pasword Facebook ko. Lepas tu, ko dengan gelabah cepat-cepat delete semua masej kat inbox. sampaikan ko terlupa lak nak delete masej kat sent item. kan dah kantoi tu? muahaha. tak ada privacy lagi lah hidup ko.



Guna jari pun boleh
Harap maaf. ni bukan iklan rejoice ok. kalau ko dah bekapel tu kan, mesti ko kena 24hours sms ngan kapel ko. kalau tak nanti dia merajuk la. syak ko sms dengan lelaki/pompuan lain la. tak sayang dia lagi la. hampehh beb! lepas tu lak, kalau dia dah sms tu, ko kena reply sepantas yang boleh. nanti dia cakap ko masej dengan orang lain lak. adoyai!



cukuplah lima bukti yang aku bagi ok. tak sanggup dah aku nak bagi lebih-lebih. marah lak kapel-kapel kat luar sana. sorry ya? entri saya tak ada kaitan dengan yang hidup ataupun sebaliknya.
sekian~



p/s: belom ready lagi nak kapel-kapel ni. -_-


2 comments:

Miss Ayu Nushka said...

nice entri^^

MR. Mumu said...

seriouss? thanks. macam awak sorang je yang baca entri ni. sadiss T_T