follow+dashboard

Hello-hello welcome to my blog. Enjoy Reading :)

Friday, 29 April 2011

Ingin memaklumkan bahawa...

Salam :)


Hari ni adalah hari TUA bagi Senior aku yang sorang ni.
muahaha.

Happy Birthday to Abg Joe

Eh? mcm kenal style pic ni kan? hahaha.


kalau korang nak tau. Abg joe adalah salah seorang peminat muzik korea.
apa korang gelar korean muzik? J-pop, Topspot, Top-Up..
K-poplah! haiya. saja uji u'ols tadi. cewah. u'ols la pulak. gediknya. meyampah aku.

kepada Abg Joe. semoga sukses selalu didalam hidup. K-pop for life!
tak lupa jugak group Nasyid k? 
*bajet baek!




p/s: tak lama lagi hari tua untuk aku lak. haiyaa~ -_-

Thursday, 21 April 2011

The Making of Pizza :)

salam.. :)

okay2. for the 1st timenya hari isnin yang lepas aku and the geng wat pizza.
sedap sioott.
kitaorg pun tak sangka yang pizza tu sedap.
yelahkan, 1st time buat. selalunya kalau pertama kali buat sesuatu resipi tu, kalau tak hangus, tebakar. kan,kan,kan?
muahahaha.
time tengah buat pizza tu, seperti biasa, aku adalah cameraman yang tak bebayar.
*sadissss~
tapi aku yang kacak ni sempat jugak la interprem dalam kejadian tersebut.
kehkehkeh.
okay. tak kelakar -_-


aksi ditempat kejadian! jeng! jeng! jeng!

 inilah chef yang banyak membantu dalam menjayakan proses pizza.

Bapak! ganas gila chef nie. ada braannn? 

 promote! nilah doh yang kami guna.

 Bahan-bahan yang diperlukan.

chef yang bertungkus lumus membuat pizza. muka bajet sangat.

fuhh.. time nie memang nafsu aku membuak-buaklah tengok piza tu. 

caakkkk! tetiba aku enterprem kaann. ko adoo??
muaahahah. 

yes. inilah dia unknown pizza. setiap kali aku tengok gambar ni, komfem aku rasa lapa, kecuali time aku tengah kenyanglah kan.




p/s: masa ni memang kenyang sangat2 laa. walaupun banyak duit yang perlu dikeluarkan untuk buat piza ni. tetapi ia tetap bebaloi! sebab kami semua kekenyangan. lepas ni nak buat chese cake lak. bila?? tunggguuu~

Monday, 11 April 2011

I Follow You, You Follow Me back??

salam :)

okay. Mungkin anda penah mendengar ayat berkenan bukan?
I Follow you.. you follow me back.
*x penah? nampak beno nipunye~

Serious, Jujur dan Seikhlas hati sanubari harmoni naluri nurani rohani dan emosi aku cakap,
aku tak suka 'berniaga' dengan cara2 tersebut.
ia mengambarkan yang anda seolah-olah desprate untuk MENGUMPUL follower.
Aku tak kesah follower aku sikit, tp atleast deaorang ikhlas follow aku
(walaupun aku taw deorang x bca sangat blog aku)
Tapi deorang ikhlas dan bukannya nak kumpul follower semata-mata.

Buka mata dan buka minda wahai blogger2 sekalian
*nahh. penangan imam muda comel
maaf kpd yang terasa. sapa2 yang terasa tu bagus sebab korang sedar akan kesalahan korang dan bersedia untuk berubah ke arah yang lebih baik :)

Jadi sama-sama lah kita membanteras jenayah I follow you, You follow me.
*kita bako! kita bako!
ko adoo?

Bahasa jiwa bangsa




p/s: kacak lua, kacak dalam, aku memang kacak. ehhh~~ -_-'

Thursday, 7 April 2011

DELTA MAMBER :)

salam :)

okay. masa dekat PLKN ada beberapa kompeni tau.
antaranya ialah..
Alpha
Bravo
Charlie
Delta
Tapi ko takleh masuk kompeni ikut sukatie ko je!
jurulatih yang akan pilih.
masa aku kat kem beberapa bulan yang lepas,
aku datang-datang je ckg dah suruh cek nama aku kat kompeni mana.
depend on kem laa.
ada kem kawan aku tu, jurulatih yang pilih.
dekat setiap kompeni mesti ada pelbagai bangsa.
lepas tu sepanjang ko 3 bulan kat kem tu,
ko akan sentiasa bersama-sama dengan kompeni ko.
makan sama2, mandi dekat bilik mandi yang sama, bebaris sama2, kena hukum sama2,
aktiviti bersama-sama, kawad sama-sama, tidur dekat dorm yang sama.
Semua samalah.
kerjasama antara kompeni tu amat penting ko tau.
nanti time penutupan akan ada hadiah untuk kompeni terbaik keseluruhan.

ehh? lari dari cerita asal lak.
nie dia mamber2 aku kat PLKN kompeni DELTA :)

comel tak aku? *uwekkk.

Baju kompeni yang kitaorg reka sendiri. *yang mana 1 aku? :P

wirajaya. time nak masuk hutan sempat lagi pose. ko adoo??

depan dorm aku. Al 06B

muahahahaa. rindu doe!
KEM ULU PARI DIHATIKU :D




p/s: hurrmm. miss plkn damn mucchh. banyak benda belajar kat sana. ^_^

Person who make my day :)

salam :)

kenalkan kawan2 aku yang selalu berada ketika aku susah mahupun senang.
*jiwang!

seriously, kami tak dapat dipisahkan. kalau nak gi mana2 mesti dan harus mahupun wajib sentiasa bersama-sama. hanya peluru je yang dapat memisahkan kami.
*ayat skema doe.
ko addoo??

from left: hafiz, zatye, shahmir, and alieya.

from left: Me, Shahmir, Hafiz, Alieya and fyras.



Tapi semenjak kami semakin dewasa+kacak ini..
kami jarang dapat outing sama.
yelahkan sebab ada yang kerja sambilan,
cuti sana sini ngan family.
ada yang bakal ke PLKN.

Akceli, serious aku cakap. Time zaman persekolahan lah yang bestt sekali.
lepas tamat tingkatan 5 je. masing2 dengan hal masing2.
takda masa ko nak lepak-lepak and gelak-gelak macam dulu lagi.
lepas ni kitaorg nak continue study untuk masa depann.
*hureyyyy.
Tapi mungkin akan berpisah kot, sebab kos lain-lain.
maybe ada yang ke politeknik.
maybe ada yang ke uitm.
dan maybe ada yang ke form6.

Rindu dooeeee zaman nie. ^-^

so kepada adik2 or budak2 sekola yang kat luar tu,
nikmatilah zaman persekolahan anda dengan sebaik mungkin.
jangan nak merungut and cakap.. "tak saba nak habis skola!"
Lepas habis sekolah nanti, baru ko tau kehidupan sebenar.

lepas ni aku lak yang bakal menempuh kehidupan sebagai remaja yang sebenar2nya
*wlaupun ada budak2 zaman skrang mrasa diri mrk dah remaja tp sbnarnya tidak. thats what I call 'tuaija!'
muahahahaa~
ko addooo??



p/s: teringat kisah suka duka kita bersama *eh? mcm lirik lagu plak..

My Classmate :)

salam :)

Tetiba sahaja aku rindu dan teringat kat classmate aku.
trok baitoe.
Semua orang bawak haluan masing2 sekarang.











p/s: All the best in your life friend..

Wednesday, 6 April 2011

Kucing Pikachu

salam :)

kucing yang agak kiut setelah dicat dan di spray selama 2 JAM! woo.

2 Januari 2011 (PLKN) :)

Salam :)


2 JANUARI 2011.. (tarikh keramat)
Jam 9.30am.
0mg! PLKN?! Tidaaaakkkkk! makkkk! Muiez tak nak pegi.. Muiez rela dok Penjara makk!
PLKN ngan penjara sama je! takda bezanya. Plisss laaa. Tak Nak PLKN! uwaaaa.
hah! Itulah Ayat-ayat ngekngok yang aku luah kat mak aku. muahaha.
aku memang tak nak ke PLKN nie. tapi aku bukan main lagi bangun awal2. semangat katakan. bukan semangat nak pegi PLKN, semangat nak naik Kapal terbang je. Yelah. Lama dah aku tak ke oversea semenjak aku SPM ni.*tipu*

tepat pukul 12.00pm kalau tak silap aku. Family aku termasuk nenek aku sekali pegi hantar aku.
yelahkan. 3 bulan aku takda kat rumah. Dahlah kem aku tu kat negeri sembilan.
jauh beno lah dari negeri kenyalang tempat aku berada sekarang.
btw, tarikh pergi untuk kem-kem tak sama.
pelatih-pelatih yang akan dihantar ke kem semenanjung pergi 2januari 2011.
pelatih yang dok kat negeri sendiri pergi 3/4 januari 2011.

so rombongan yang akan ke semenanjung berkumpul kat dewan suarah kuching.
sampai kat sana daftar kat kem masing-masing.
lepas tu setiap sorang akan diberi name tag bertali merah.
jadi senang la nak kenal orang yang akan pergi kem sebab masa daftar tu ramai giler baby lah orang.
malas la aku nak tulis. pic dibawah menceritakan segala-galanya.

rombongan yang hantar aku. hehe.

before naik bus nak ke airpot kuching(KIA) ada sedikit briefing.(ramai giler orang)

peminat menunggu kedatangan aku. (perasan)

time agih-agihkan tiket masing-masing

hantar bag kat kargo, muahaha.

ni pic last yang mak aku snap. time ni nak pemeriksaan imigrsen.aku and family aku berpisah kat sini.


sepatutnya hari tu flight jam 3.15pm. tapi lewat sikit sebab pelatih ramai. jadi jam 3.40pm kalau tak silap aku flight tu bertolak.
time kat dalam flight duduk dengan pelatih kem masing-masing. aku tak kenal sorang pun yang duduk kat sebelah aku. dahlah aku duduk tengah-tengah. janggal siott~
sampai je KLIA, amik bag then terus bebaris dan duduk depan pintu nak keluar ke KLIA.
takda pic.sorry. sebab camera fon aku rosak. huhu.
tunggu bus bukan main lame lagi ko tau.
kami tunggu dari jam 6.45pm jam 8.55pm bru bas sampai. ishhhh3..
trok baitoee! hahaha!





p/s: okaylah. kami nak balik dulu. x dapat nak tengok flight awak. jaga diri elok2 kat sana. tc :')
(ini msj dari mak aku)

Benda karut mengarut yang kau dengar pasal PLKN.

Salam :)


heyy! bertemu lagi kita dalam segmen.
MENGARUT! yeaa!

okay. hari ni nak cerita pasal PROGRAM LATIHAN KHITMAT NEGARA(PLKN)
yang tak pernah masuk PLKN, kompom dengar pelik-pelik kan pasal PLKN?kan,kan,kan?
mesti pernah terlintas didalam kepala hotak korang kalau masuk plkn akan.....
kena buli dengan jurulatihlaaa...
jurulatih garang macam buayalaa..
kawad setiap hari dari pagi sampai tengah malam laaa..
Kena berpanasan setiap hari laa..
Kena hukum tiap-tiap hari laa..
Latihan macam askar laa..
Tak, tak, tak!! itu semua mengarut ko tau tak? cerita yang tak benar. cerita yang direka-reka. cerita yang dibuat oleh mereka-mereka yang tak pernah pergi PLKN.
Seriously. aku pun penah dengar semua cerita yang dekat atas tuu..
Aku yang masih muda+comel sedikit pun percayalah cakap2 orang.
yelahkan, kita tak tahu apa itu PLKN, so caye jelah apa yang orang cakap.
Ko addooo??
entah-entah ko sama macam aku. caye gak apa yang orang citer.
Dah2. jangan nak buat muka suci. nampak sangat menipu.

kompeni Delta The Best :)

Sebenarnya, perkara diatas tak pernah pun terjadi.
Seriously aku cakap ngan korang,PLKN ni besstttt!
siapa-siapa yang terpilih untuk ke PLKN tu korang seharusnya bersyukur.
tak semua orang dapat kenangan macam kita.
tak semua orang dapat rasa pakai baju loreng(yg mcm bju askar tu)macam kita.
tak semua orang dapat pakai baju kelas macam kita.
tak semua orang dapat baju plkn dan barang2 plkn macam kita.
tak semua orang dapat makan 6kali sehari secara percuma macam kita.
tak semua orang dapat rasa perasaan satu malaysia macam kita.
tak semua orang dapat ramai kawan macam kita.
tak semua orang dapat rasa pegang senjata N16 macam kita.
tak semua orang dapat main flying fox macam kita.
tak semua orang dapat belajar berkayak macam kita.
tak semua orang dapat ilmu penting kat plkn macam kita.
dan macam-macam lagi. tak larat dah aku nak menulis.

Masa nak balik tunggu bas nak ke KLIA(13 mac 2011)

so, boys and girls, think positive la bout PLKN.
ilmu yang korang akan belajar kat plkn nanti, tak semua orang dapat tau.
Lepas tu pulak, orang-orang yang terpilih ke PLKN je yang dapat pengalaman yang paling manis seumur hidup. aku tak tipu ni. ini adalah benar sebab aku sendiri dah merasainya.

Baju offical kompeni DELTA.(amik dr belakang)








p/s: Rindu giler kat kawan-kawan aku yang giler kat kem PLKN ulu pari :')

Tuesday, 5 April 2011

Rindu dekat Mr. Blog.

salam~


YA Allah. banyak nya habok kat blog aku? uina, trok bah itu. ahahaha.
sorie+maaf sbb lama x update blog ni.
huahuahua~

Banyak cerita aku yang aku nk ceritakan dan nak sharekan cerita aku kat korang.
*ambik ko..
Tapi sebab aku ni 'artis' baru, so buzy la kan.
banyak show yang aku kena wat.
esok dh da konsert aku duet ngan beyonce.
ko adoo? xde kan?
so diam. dan jangan banyak tanya.
muahahaha~


aku nak ceritakan kat korang aboutttt..
JENG, JENG, JENG!!!!
Tadaaaaa~!
Terkejut tak? terkejut tak?
*tolong buat2 terkejut.
ko adooo? xde kan?
hahaha.

nantilah aku tulis bout Khidmat Negara ni.
Lepas ni aku nak gi dinner ngan Miley cyrus a.k.a org gaji lama aku.
okay. tata..



p/s: rindu nk tulis dan merapu2 kat blog. ko adoo? huhu..